Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕ-ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ στην 3η Μπιενάλε της Αθήνας "Μονόδρομος"

φωτο: Ελένη Παπαϊωάννου
Η αντίφαση τελευταία έχει ξεφύγει εντελώς απ' τον έλεγχο. Εμείς, υποβιβασμένοι στο ρόλο του θεατή της τηλεοπτικής εικόνας, ή και ώρες ώρες πρωταγωνιστές της, δωρεάν χορηγοί τηλεθέασης ως αγανακτισμένοι πολίτες, άθελά μας συντηρούμε αυτόν το φαύλο κύκλο της προεκπληρωμένης προφητείας: "Έχουμε κρίση γιατί αυτό επιτάσσει η νομοτέλεια" - "Είμαστε συλλογικά ένοχοι και πρέπει να τιμωρηθούμε".
Το σερβιρισμένο θέαμα της κρίσης έχει μια βασική ασυνέχεια: την προσβολή κάθε ανεξάρτητης βούλησης, την καταστροφή των αντισωμάτων της σκέψης.

Ο Ορίζοντας Γεγονότων καλεί σε μια δράση "λαϊκής" εργοθεραπείας, η οποία θα συμβεί το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου στο χώρο της 3ης Μπιενάλε της Αθήνας (Διπλάρειος Σχολή, Πλατεία Θεάτρου).

Η δράση είναι ολοήμερη και περιλαμβάνει μια σειρά "απελευθερώσεων" τηλεοπτικών συσκευών από τον τοξικό τους ρόλο. Ένα ολοήμερο εργαστήριο που μπορεί να συμπεριλαμβάνει in situ έργα με αρχικό υλικό συσκευές τηλεόρασης που θα προσφερθούν γι' αυτόν το λόγο. Η όλη δράση θα βιντεοσκοπηθεί και θα αποτελεί ντοκουμέντο, ενώ τα έργα θα συμπεριληφθούν στα credits της Μπιενάλε και του Ορίζοντα Γεγονότων.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αποστείλουν στοιχεία τους και μια όσο γίνεται πληρέστερη παρουσίαση της συγκεκριμένης δράσης με την οποία θα συμμετέχουν στο email μας katehaki54@yahoo.gr
Έργα video-art θα θεωρηθούν κι αυτά ως δυνητικές συμμετοχές μια και αλλάζουν κι αυτά την τελετουργία του αντικειμένου. Το τελικό προσδοκώμενο αποτέλεσμα θα είναι μια μεγάλη εγκατάσταση με ατομικά έργα τα οποία θα συνθέτουν μια συλλογική δήλωση. Θα είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις μέχρι να συμπληρωθεί μια αξιόπιστη ομάδα 30-40 περίπου δράσεων. Άρα ο χρόνος μετράει από τώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου