Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Art Therapy

Η Art Therapy είναι ιδανική για τη μείωση του στρες και για να διευκολυνθεί η εσωτερική εξερεύνηση. Αυξάνει την ευαισθητοποίηση κ την επίγνωση, καθώς επίσης βοηθάει στην επούλωση ‘σωματικών δυσαρεσκειών’, όπως οι συναισθηματικές διαταραχές. Αλληλεπιδραστική διαδικασία, μεταξύ των ατόμων μέσα σε μια ομάδα που κάνει τέχνη, καλλιεργώντας τη θετική ενέργεια και την εσωτερική χαλάρωση. Η τέχνη ως θεραπεία, βοηθάει στη συνεργασία και στην ανταλλαγή ιδεών, μεταξύ μεμονωμένων ατόμων μέσα σε μια ομάδα, ο εγωισμός κ άλλες έννοιες εξαλείφονται κ μαθαίνουν οι άνθρωποι να εργάζονται μαζί και να βγάζουν ένα αποτέλεσμα . Επίσης, αυξάνει τον ανθρωπισμό, τη δημιουργικότητα, τη συμφιλίωση, μειώνει τις συναισθηματικές συγκρούσεις, προωθεί την αυτογνωσία και την προσωπική ανάπτυξη.
Κάθε είδος της τέχνης μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο της θεραπευτικής διαδικασίας, συμπεριλαμβανομένης της ζωγραφικής, του σχεδίου, της γλυπτικής και του κολάζ. Η Art Therapy περιλαμβάνει τη χρήση διαφορετικών υλικών τέχνης, μέσω της οποίας ένα άτομο μπορεί να εκφράσει και να διερευνήσει τις σκέψεις του και τα συναισθήματά. Η Art Therapy μπορεί να είναι μια πολύ ισχυρή διαδικασία, η οποία μπορεί να επιτρέψει σε θαμμένα συναισθήματα που βρίσκονται καιρό, να βγουν στην επιφάνεια και να αναγνωριστούν. "Είναι η ικανότητα της τέχνης, να είναι μια γέφυρα μεταξύ του εσωτερικού κόσμου και εξωτερικής πραγματικότητας, που δίνει στην εικόνα της ρόλο μεσολαβητή. Μεσολαβεί μεταξύ της εικόνας ασυνείδητο και συνειδητό, το παρόν και το μέλλον πτυχές του επίδοξου καλλιτέχνη." (Το Εγχειρίδιο του Art Therapy: Caroline υπόθεση και Tessa Dalley, σ. 97).]
 
Additional lessons: Τζίμης Ευθυμίου
Easy Leaving. Αντίληψη κ απλοποίηση πολυπλοκότητας.
Μετάθεση σε πεδίο K.A.Π. (Κάποιου Άλλου Πρόβλημα)
Τέχνη κ Αλήθεια. Μελέτη της Αντίφασης.
Φιλοσοφία της εικόνας. Δημιουργικότητα κ απάθεια. 
Body language
Body Paint
Art of Leaving
Υλικά: Διάφορα είδη χαρτιών, στυλό και μελάνι, μολύβια, ακουαρέλες, περιοδικά, ψαλίδι, κόλλα κτλ. Οτιδήποτε επιθυμεί ο καθένας, ώστε να μπορεί να εκφράσει τον εαυτό του.
 
ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ART THERAPY θα συνεχίζει από 9.15------ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΕ ΖΩΓΡΑΦΟΥΣ, ΓΛΥΠΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ....Μέτα θα ακολουθησει συζήτηση για τον καλλιτέχνη ,την ζωή του και το έργο του. 
 
Όποιος ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο χώρο του Ορίζοντα Γεγονότων- στον Κεραμεικό, ας επικοινωνήσει με τον DIDI στο 693 20 54 742 ή στο info@orizontasgegonton.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου