Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Έκθεση Ζωγραφικής ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΙΜΠΑΤΣΙΟΥ



ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έκθεση Ζωγραφικής

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΙΜΠΑΤΣΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 16 Μαΐου 2008 και ώρα 8 μ.μ. εγκαινιάζεται στον ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ», Κατεχάκη 54, η ατομική έκθεση ζωγραφικής της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΡΙΜΠΑΤΣΙΟΥ.
Παρουσιάζονται επτά ζωγραφικά έργα διαστάσεων 1,70μΧ1,70μ που είναι μέρος της πρόσφατης δουλειάς της.
Πρόκειται για μια σύγχρονη Ζωγραφική πρόταση που επικεντρώνεται στον τρόπο καταγραφής της ενέργειας, που μεταφέρεται από την καλλιτέχνη στο χώρο του τελάρου. Ανοίγει διάλογο με τη βασική λειτουργία της ζωγραφικής πράξης, οδηγώντας την σε μία καταγραφή της ανθρώπινης υπαρξιακής αγωνίας.
Γιατί να Ζωγραφίζει ο άνθρωπος ;
Η Κατερίνα Ριμπατσιού επεξεργάζετε αυτό το ερώτημα σε αυτή την έκθεση, δίνοντας μας την δυνατότητα να τοποθετηθούμε ανάλογα.
Τα τελευταιά δέκα χρόνια η καλλιτέχνης διερευνά τον τρόπο που το σωματικό δυναμικό μετατρέπεται σε ζωγραφική πράξη. Το δυναμικό αυτό αρχικά καταγράφεται στο έργο, το οποίο ανατροφοδοτεί την ίδια και στη συνέχεια αυτό απευθύνεται στον θεατή.
Μύηση; Όχι. Αυτούσια ανθρώπινη ενέργεια.
Η Κατερίνα Ριμπατσιού χρησιμοποιεί τα βασικά ζωγραφικά υλικά όπως τα κληρονομήσαμε από τους ζωγράφους του παρελθόντος. δημιουργώντας τον δικό της προσωπικό τρόπο που τα χειρίζεται καθιστώντας την πρότασή της καίρια.

Την έκθεση προλογίζει ο Ιστορικός Τέχνης Μάνος Στεφανίδης.


Διάρκεια Έκθεσης: Έως Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατεχάκη 54

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18.30 - 23.00

website: www. orizontas.net.gr

τηλ. επικοινωνίας: 6977876313

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου