Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Τράπεζα Τέχνης - Φάση 1

Τι θέλουμε από σας;
Χαρτονομίσματα τέχνης!

Περιμένουμε τη δική σας προσέγγιση στο θέμα!


Καλλιτεχνικά χαρτονομίσματα

Η πρώτη έκθεση που θα γίνει το Σεπτέμβρη έχει ως στόχο να θέσει τις προδιαγραφές των χαρτονομισμάτων που αργότερα θα ενσωματώσει η Τράπεζα Τέχνης και θα ισχύσουν για όλα τα καλλιτεχνικά χαρτονομίσματα που θα δημιουργηθούν.

Παράδειγμα:
Ενδεικτικές προδιαγραφές.
Τα χαρτονομίσματα που θα διαχειριστεί η ArtBank για να διακινηθούν πιο εύκολα ως μέσο συναλλαγής θα πρέπει να είναι συγκεκριμένων διαστάσεων, (ως προς την συμβολική αξία τους) ώστε η αντιστοιχία με το ευρώ να διαμορφώνεται ως εξής:
  • Έργο επιφανείας 10Χ20 εκ. (το 1/3 περίπου από φύλλο Α4) αντιστοιχεί με χαρτονόμισμα των 5 Ευρώ.
  • Έργο επιφανείας 15Χ20 εκ. (το μισό περίπου από φύλλο Α4) αντιστοιχεί με χαρτονόμισμα των 10 Ευρώ.
  • Έργο επιφανείας 30Χ20 εκ. (όσο ένα φύλλο Α4) αντιστοιχεί με χαρτονόμισμα των 20 Ευρώ. 


Λέγοντας προδιαγραφές εννοούμε ως προς το μέγεθος, το χαρτί, την αναγνωρισιμότητα ως χαρτονομίσματα, τον τρόπο επικύρωσής τους, την προστασία της γνησιότητάς τους, τα λογότυπα που θα φέρουν, την ελκυστικότητα και πολλά άλλα που δεν έχουμε σκεφτεί ακόμα και περιμένουμε να τα σκεφτείτε εσείς!


    Λογότυπο ArtBank

    Όποιος θέλει μπορεί να ασχοληθεί με το λογότυπο της Τράπεζας Τέχνης.
    Περιμένουμε κι εδώ τις προτάσεις σας!
    Δεν υπάρχει περιορισμός ως προς τη θεματολογία ή τα χρώματα.
    Μπορεί να είναι και έγχρωμο αρκεί να μπορεί να τυπωθεί και μονοχρωματικά (πχ. σφραγίδα) χωρίς να χάνει τις λεπτομέρειες η την ουσία του.


    Άλλες προτάσεις

    Μήπως είστε νομικός; Οικονομολόγος; Μήπως έχετε άλλης φύσης προτάσεις όπως γύρω από τη λειτουργία της Τράπεζας Τέχνης, γύρω από το νομικό καθεστώς που χρειάζεται, γύρω από τον τρόπο διάδοσης αυτής της ιδέας;
    Περιμένουμε λοιπόν οποιαδήποτε πρόταση θα μπορούσε να μας βοηθήσει να μετατρέψουμε αυτήν την υπέροχη ιδέα σε έναν θεσμό που θα υιοθετηθεί κι από άλλους ανθρώπους στο μέλλον.



    Όλα τα παραπάνω, δηλαδή καλλιτεχνικά χαρτονομίσματα, λογότυπα και πάσης φύσης προτάσεις θα παρουσιαστούν το Σεπτέμβρη όπου και θα αποφασιστεί τόσο η μορφή των καλλιτεχνικών χαρτονομισμάτων, όσο και η μορφή της ίδιας της Τράπεζας Τέχνης.

    Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων: 31 Ιουλίου 2010

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου